• Tuin van het jaar

  Tuin 40 m2 op dak parkeergarage. Terrassen en hoogteverschillen in hout, Bilinga. Plantvakken, paden en bankje in Corten staal.

 • Tuin met vijver

  Flinke tuin met strakke vijver, randopsluiting met verzinkt staal, verharding Oud Hollands beton en gebakken klinkers. Grote potten met Buxus en Hosta.

 • Tuin aan Oude Delft

  In deze tuin zijn de paden van op maat gemaakte betonplaten antracietkleurig. In de bakken van Corten staal staan rode Esdoorns. Terrassen van gebakken klinkers en grint.

 • Vaste planten / siergrassen / bollen

  Deze voortuin langs de Delftse Schie is gefotografeerd het tweede jaar na aanplant. Fraaie kleurcombinatie van vaste planten met bollen en siergrassen.

 • Zitje in het groen

  In de tuin van Boerderij Onder de zeven Linden bevind zich dit zitje van oude gebakken klinkers tussen extensief te onderhouden groen.

Winnaar De Tuin van het Jaar 2008

Winnaar De Tuin van het Jaar 2008
Datum: 02-01-2008
Hoveniersbedrijf Louis van der Meijden uit Delfgauw winnaar
De Tuin van het Jaar 2008


De mooiste tuin van Nederland ligt in Delft. Dat is de uitkomst van de hovenierscompetitie de Tuin van het Jaar 2008. Na beoordeling door de Vaste KeuringsCommissie (VKC) is Hoveniersbedrijf Louis van der Meijden uit Delfgauw met een tuin in Delft uitgeroepen tot de winnaar van de mooiste particuliere tuin van Nederland. Dit bedrijf mag een jaar lang de titel “de Tuin van het Jaar 2008” dragen.

De winnende inzending (de tuin met de hoogste score) van Louis van der Meijden uit Delfgauw bestempelde de vakjury als volgt: er is een dynamische tuin met een perfecte aansluiting op het huis ontstaan. De tuin is open en toch besloten en de overgang van de tuin naar de omgeving is aan de achterzijde knap opgelost. De gezamenlijke beplanting is daar bijvoorbeeld uitstekend gebruikt.

Alle ingezonden tuinen werden beoordeeld door een onafhankelijk vakkundige jury in opdracht van het Hoveniers Informatiecentrum. Naast criteria als ontwerp, dode materialen en beplanting, betrokken de juryleden ook de wensen en eisen van de tuineigenaar bij de beoordeling.

« Terug naar het nieuws-overzicht
adres icon

adres

Hoveniersbedrijf Louis v.d. Meijden
Delftsestraatweg 280
2645 AE Delfgauw

T015 - 257 06 10
Einfo@louisvdmeijden.nl