• Vaste planten / siergrassen / bollen

  Deze voortuin langs de Delftse Schie is gefotografeerd het tweede jaar na aanplant. Fraaie kleurcombinatie van vaste planten met bollen en siergrassen.

 • Tuin van het jaar

  Tuin 40 m2 op dak parkeergarage. Terrassen en hoogteverschillen in hout, Bilinga. Plantvakken, paden en bankje in Corten staal.

 • Tuin met vijver

  Flinke tuin met strakke vijver, randopsluiting met verzinkt staal, verharding Oud Hollands beton en gebakken klinkers. Grote potten met Buxus en Hosta.

 • Tuin aan Oude Delft

  In deze tuin zijn de paden van op maat gemaakte betonplaten antracietkleurig. In de bakken van Corten staal staan rode Esdoorns. Terrassen van gebakken klinkers en grint.

 • Zitje in het groen

  In de tuin van Boerderij Onder de zeven Linden bevind zich dit zitje van oude gebakken klinkers tussen extensief te onderhouden groen.

Prieel met groendak

Prieel met groendak
Datum: 30-08-2016
In het voorjaar van 2016 hebben we een prieel gebouwd van 700x500cm. Het prieel gericht op de avondzon moest een groendak krijgen. Om een mooie open ruimte zonder gordingen te realiseren  is gekozen voor een frame met Douglas balken van 300x300mm. Hiermee heeft het prieel een stoere uitstraling gekregen en is het stevig genoeg om de zware grondlaag op het dak te dragen. De gordingen van 270x75mm zijn bewerkt zoals de balken van de boerderij waar dit prieel in de tuin ligt. Het bouwwerk staat op een betonplaat die afgedekt is met houten steenschotten die een comfortabele sfeer scheppen. In de hoek links achter is een eenvoudige keukenruimte gemaakt. Aan de uitzichtkant is een grote glasplaat van 300 x 270cm geplaatst. De dakbeplanting bestaat uit berken, vlinderstruiken en een kruidenlaag waardoor het prieel mooi opgenomen wordt in de bestaande heesterrand.

  
Prieel met groendakPrieel met groendakPrieel met groendak
Prieel met groendakPrieel met groendakPrieel met groendak


« Terug naar het nieuws-overzicht
adres icon

adres

Hoveniersbedrijf Louis v.d. Meijden
Delftsestraatweg 280
2645 AE Delfgauw

T015 - 257 06 10
Einfo@louisvdmeijden.nl