• Vaste planten / siergrassen / bollen

  Deze voortuin langs de Delftse Schie is gefotografeerd het tweede jaar na aanplant. Fraaie kleurcombinatie van vaste planten met bollen en siergrassen.

 • Tuin aan Oude Delft

  In deze tuin zijn de paden van op maat gemaakte betonplaten antracietkleurig. In de bakken van Corten staal staan rode Esdoorns. Terrassen van gebakken klinkers en grint.

 • Tuin met vijver

  Flinke tuin met strakke vijver, randopsluiting met verzinkt staal, verharding Oud Hollands beton en gebakken klinkers. Grote potten met Buxus en Hosta.

 • Tuin van het jaar

  Tuin 40 m2 op dak parkeergarage. Terrassen en hoogteverschillen in hout, Bilinga. Plantvakken, paden en bankje in Corten staal.

 • Zitje in het groen

  In de tuin van Boerderij Onder de zeven Linden bevind zich dit zitje van oude gebakken klinkers tussen extensief te onderhouden groen.

Open tuin - Boerderij Onder de zeven Linden 150 jaar

Open tuin - Boerderij Onder de zeven Linden 150 jaar
Datum: 12-06-2010
Groei & Bloei afdeling Delft organiseert de jaarlijkse Open Tuinendag op 12 juni. De tuin van Boerderij Onder de zeven Linden aan de Delftsestraatweg 280 te Delfgauw kan die dag bezocht worden.

De boerderij uit 1860 bestaat dit jaar 150 jaar. De boerderij dankt zijn naam aan de 7 Leilinden die er voor staan. De bomen zijn waarschijnlijk net zo oud zijn als de boerderij en staan op de landelijke lijst van beschermde monumentale bomen. De boerderij van het Midden-Delfland type wordt bewoond door hovenier Louis van der Meijden die er geboren is en er zijn bedrijf heeft. In 1990 is het gebouw volledig gerestaureerd en is een landschappelijke tuin passend bij de omgeving, de boerderij en haar bewoners aangelegd. Een tiental verschillende hagen omsluiten diverse borders en tuinen. In de tuin staan vele soorten vaste planten, stinze planten en heesters. Bijzonder is het assortiment bomen waaronder een schitterende Sequoiadendron en Liriodendron. Daarnaast staan er de vele oude fruitbomen en knotbomen.

De tuin met boerderij en bijgebouwen ademen een sfeer die uniek is in dit gedeelte van de Randstad. Door de natuurlijke aanleg en onderhoud van de tuin is de plek een eldorado voor vogels. Bosuil, ijsvogel, groene en bonte specht en boomklever zijn veel geziene en soms broedende gasten. Dit jaar wordt (als cadeautje wegens de 150e verjaardag ? ) het ooievaarsnest voor het eerst bewoond door een stel ooievaars.

U bent op 12 juni welkom voor een bezoek en een wandeling door de tuinen. In de stal staat de koffie klaar. De opbrengst van de koffie is voor de stichting Alpe-d’HuZes ten behoeve van het KWF.

« Terug naar het nieuws-overzicht
adres icon

adres

Hoveniersbedrijf Louis v.d. Meijden
Delftsestraatweg 280
2645 AE Delfgauw

T015 - 257 06 10
Einfo@louisvdmeijden.nl