• Tuin met vijver

  Flinke tuin met strakke vijver, randopsluiting met verzinkt staal, verharding Oud Hollands beton en gebakken klinkers. Grote potten met Buxus en Hosta.

 • Tuin van het jaar

  Tuin 40 m2 op dak parkeergarage. Terrassen en hoogteverschillen in hout, Bilinga. Plantvakken, paden en bankje in Corten staal.

 • Vaste planten / siergrassen / bollen

  Deze voortuin langs de Delftse Schie is gefotografeerd het tweede jaar na aanplant. Fraaie kleurcombinatie van vaste planten met bollen en siergrassen.

 • Zitje in het groen

  In de tuin van Boerderij Onder de zeven Linden bevind zich dit zitje van oude gebakken klinkers tussen extensief te onderhouden groen.

 • Tuin aan Oude Delft

  In deze tuin zijn de paden van op maat gemaakte betonplaten antracietkleurig. In de bakken van Corten staal staan rode Esdoorns. Terrassen van gebakken klinkers en grint.

Water geven

Datum: 06-05-2011
Na een droge koude periode breekt nu een warme droge periode aan. Dit betekent dat de grond erg droog is. Vooral nieuw aangelegde tuinen, waar de structuur van de grond verstoord is zijn nu erg droogte gevoelig.

Het voorjaar en de eerste zomermaanden zijn voor nieuwe beplanting altijd de meest kritische periode.

Hierdoor is water geven nu noodzakelijk!! Er dient regelmatig water gegeven te worden. Geef bij voorkeur om de 3-4 dagen een ruime gift.

Hoeveelheid
Geef per gift ongeveer 5 tot 10 mm. 10 mm is dus 10 liter water per m2!!!! Probeer daarom indien mogelijk oppervlakte water te gebruiken. Met een pomp, slang en tikker verkrijg je het snelste, beste en milieuvriendelijkste resultaat. Blijf water geven herhalen tot afhankelijk van het weer 2e helft augustus. Als bladverliezende bomen, struiken en hagen net in het nieuwe blad staan is de behoefte aan een regelmatige watergift groot! Extra aandacht voor nieuw aangeplante beukenhagen, blijf deze tot laat in de zomer goed verzorgen.

Gazons
Gazons met zoden dienen de eerste weken intensief beregent te worden, bij warm weer zowel smorgens als savonds 5 mm. Na het geven van veel water niet betreden. Bij ingezaaide gazons gaat na de eerste regenbui het zaad ontkiemen. Vanaf dat moment moet zeer regelmatig beregent worden om uitdroging te voorkomen.

« Terug naar het nieuws-overzicht
adres icon

adres

Hoveniersbedrijf Louis v.d. Meijden
Delftsestraatweg 280
2645 AE Delfgauw

T015 - 257 06 10
Einfo@louisvdmeijden.nl