• Tuin van het jaar

  Tuin 40 m2 op dak parkeergarage. Terrassen en hoogteverschillen in hout, Bilinga. Plantvakken, paden en bankje in Corten staal.

 • Tuin met vijver

  Flinke tuin met strakke vijver, randopsluiting met verzinkt staal, verharding Oud Hollands beton en gebakken klinkers. Grote potten met Buxus en Hosta.

 • Zitje in het groen

  In de tuin van Boerderij Onder de zeven Linden bevind zich dit zitje van oude gebakken klinkers tussen extensief te onderhouden groen.

 • Vaste planten / siergrassen / bollen

  Deze voortuin langs de Delftse Schie is gefotografeerd het tweede jaar na aanplant. Fraaie kleurcombinatie van vaste planten met bollen en siergrassen.

 • Tuin aan Oude Delft

  In deze tuin zijn de paden van op maat gemaakte betonplaten antracietkleurig. In de bakken van Corten staal staan rode Esdoorns. Terrassen van gebakken klinkers en grint.

Voorjaar 2012 - Groen Schoolplein

Voorjaar 2012 - Groen Schoolplein
Datum: 20-03-2012
In het vroege voorjaar van 2012 is in Delfgauw bij basisschool de Meander een groene speeltuin aangelegd. De speelplaats bestond uit een plein met rubber en betontegels, enkele speeltoestellen en een paar bomen die door de ondergrond van puin nauwelijks groeiden.
Voor de kinderen was er geen schaduw en speelplekjes en mogelijkheden om kennis te maken met groen ontbraken. Al jaren was er bij de Meander de wens het schoolplein spannender en groener te maken. Dat volle zon in de zomer voor kinderen ongewenst is gaf extra motivatie om het plein aan te pakken.

Fonds 1818 gaf het laatste zetje met een financiële ondersteuning. Dit fonds ondersteund het realiseren van Groene Schoolpleinen.
Louis van der Meijden bereidde in samenwerking met Buro Jos van de lindeloof de metamorfose van het schoolplein voor en verzorgde de subsidieaanvraag. Het plein moest ruimte gaan bieden aan veel en fors groen. De kinderen zouden naast een plek om te spelen ook kunnen gaan zien dat hazelnoten, appels en bessen aan struiken en bomen groeien.

In de voorjaarsvakantie werd met kranen en sjovels de verharding en het onderliggende gebroken puin afgevoerd, grond werd aangevoerd. Een grote wigwam verrees, gemaakt van diep ingegraven wilgentakken. Zware knotbomen werden geplaatst. Het aangebrachte groen moet natuurlijk wel tegen een stootje kunnen. Meer kwetsbare gewassen werden binnen eenvoudige afrasteringen geplaatst en er werden bakken gemaakt waarin de kinderen zelf plantjes en groenten kunnen gaan kweken.
Zo verscheen een tuin met zware knotwilgen, wilgenbosjes, een tunnel van levende takken, fruitbomen, hazelnoten bessen en bramenstruiken.
De dikke laag schoors om op te kunnen spelen werd met de kinderen de tuin ingereden. Dikke boomstammen bieden zitgelegenheid en nodigen uit tot klauteren. De kinderen bleken razend enthousiast, bekijk hier de foto's.

« Terug naar het nieuws-overzicht
adres icon

adres

Hoveniersbedrijf Louis v.d. Meijden
Delftsestraatweg 280
2645 AE Delfgauw

T015 - 257 06 10
Einfo@louisvdmeijden.nl