• Vaste planten / siergrassen / bollen

  Deze voortuin langs de Delftse Schie is gefotografeerd het tweede jaar na aanplant. Fraaie kleurcombinatie van vaste planten met bollen en siergrassen.

 • Zitje in het groen

  In de tuin van Boerderij Onder de zeven Linden bevind zich dit zitje van oude gebakken klinkers tussen extensief te onderhouden groen.

 • Tuin van het jaar

  Tuin 40 m2 op dak parkeergarage. Terrassen en hoogteverschillen in hout, Bilinga. Plantvakken, paden en bankje in Corten staal.

 • Tuin aan Oude Delft

  In deze tuin zijn de paden van op maat gemaakte betonplaten antracietkleurig. In de bakken van Corten staal staan rode Esdoorns. Terrassen van gebakken klinkers en grint.

 • Tuin met vijver

  Flinke tuin met strakke vijver, randopsluiting met verzinkt staal, verharding Oud Hollands beton en gebakken klinkers. Grote potten met Buxus en Hosta.

Rode beuk vervangt Kastanje

Rode beuk vervangt Kastanje
Rode beuk vervangt Kastanje
In 1990 is ter herinnering aan de geboorte van Vidar van der Meijden achter boerderij Onder de zeven Linden een kastanje geplant. Enkele jaren geleden werd de boom aangetast door de toen nog onbekende bloedingsziekte. In het najaar van 2004 was de boom volledig afgestorven. In het voorjaar van 2005 heeft de inmiddels 16 jarige Vidar de boom zelf omgehakt. Als vervanger voor de kastanje is gekozen voor de Rode Beuk. Gekozen is wel voor een boom van dezelfde leeftijd, stamomvang 35-40cm en een hoogte van 6,50 meter.Op bijgaande foto’s is te zien hoe schitterend de Rode Beuk is aangeslagen.De boom is voorzien van drie zware boompalen en een slang voor de beluchting. Van mei tot en met augustus is regelmatig langdurig water gegeven.Inmiddels is 40% van de kastanjes in Zuid-Holland door de kastanjeziekte aangetast.

Voor meer bijzonderheden over bloedingsziekte in kastanjes zie www.kastanjeziekte.wur.nl

« Terug naar het projectenoverzicht
adres icon

adres

Hoveniersbedrijf Louis v.d. Meijden
Delftsestraatweg 280
2645 AE Delfgauw

T015 - 257 06 10
Einfo@louisvdmeijden.nl