• Tuin met vijver

  Flinke tuin met strakke vijver, randopsluiting met verzinkt staal, verharding Oud Hollands beton en gebakken klinkers. Grote potten met Buxus en Hosta.

 • Tuin van het jaar

  Tuin 40 m2 op dak parkeergarage. Terrassen en hoogteverschillen in hout, Bilinga. Plantvakken, paden en bankje in Corten staal.

 • Tuin aan Oude Delft

  In deze tuin zijn de paden van op maat gemaakte betonplaten antracietkleurig. In de bakken van Corten staal staan rode Esdoorns. Terrassen van gebakken klinkers en grint.

 • Zitje in het groen

  In de tuin van Boerderij Onder de zeven Linden bevind zich dit zitje van oude gebakken klinkers tussen extensief te onderhouden groen.

 • Vaste planten / siergrassen / bollen

  Deze voortuin langs de Delftse Schie is gefotografeerd het tweede jaar na aanplant. Fraaie kleurcombinatie van vaste planten met bollen en siergrassen.

Kleur in de tuin

Kleur in de tuin
Kleur in de tuin
Kleur in de tuin
Kleur in de tuin
Hierbij een foto van een beukenhaag in de novemberzon. Hoewel ons bedrijf ook zeer duurzame erf afscheidingen (zie onder impressies) plaatst proberen wij waar mogelijk te kiezen voor een groene tuinafscheiding of haag. Op bijgaande foto kunt u zien waarom wij ook bij nieuwbouwprojecten kiezen voor een levende erf afscheiding.

Voordelen hagen
De voordelen van een haag zijn talrijk. Het uiterlijk oogt vriendelijker en natuurlijker dan een schutting. De windkering is beter dan bij een harde tuinafscheiding waar de wind overheen slaat, ook de vogels weten die bescherming te waarderen. Bij veel tuincentra’s wordt niet FSC gekeurd hardhout aangeboden. Een tuinafscheiding van tropisch hardhout tast enerzijds de tropisch regenwouden aan en voegt anderzijds weinig toe aan het leven in en rond uw tuin.

Onderhoud
Veel mensen kijken op tegen het scheren van een haag. Iedere tuinafscheiding heeft echter onderhoud nodig en de besparing die het planten van een haag oplevert volstaat om jarenlang de haag te laten onderhouden. Het (strak) scheren van een haag geeft ook voldoening.

Duurzaamheid
Waar een houten tuinafscheiding vanaf de eerste dag in uiterlijk achteruit gaat zal de haag ieder jaar mooier en meer volwassen worden. Na iedere snoeibeurt staat de haag er strak bij. Vaste tuinafscheidingen zijn zeer gevoelig voor verzakkingen van de ondergrond en geven dikwijls na een aantal jaren een troosteloze aanblik.

Spraakverwarring Beuken-Haag beuken
Er zijn dus beuken (Fagus sylvatica), rode beuken (Fagus sylvatica atropunicea) en haagbeuken (Carpinus betulus). Allen kunnen als je ze niet scheert tot enorme bomen uitgroeien. Je hebt dus hagen van beuk en van haagbeuk. Het grote verschil is dat hagen van beuk en rode beuk het blad in de winter vast houden tot het moment van uitlopen. Haagbeuken verliezen in de winter bijna al het blad. Beuken hebben veel grotere knoppen en in de zomer blad dat meer glimt. De haagbeuk groeit wel iets sneller en de beuk is wat gevoeliger voor luis en witte vlieg.

« Terug naar het projectenoverzicht
adres icon

adres

Hoveniersbedrijf Louis v.d. Meijden
Delftsestraatweg 280
2645 AE Delfgauw

T015 - 257 06 10
Einfo@louisvdmeijden.nl