• Tuin aan Oude Delft

  In deze tuin zijn de paden van op maat gemaakte betonplaten antracietkleurig. In de bakken van Corten staal staan rode Esdoorns. Terrassen van gebakken klinkers en grint.

 • Tuin van het jaar

  Tuin 40 m2 op dak parkeergarage. Terrassen en hoogteverschillen in hout, Bilinga. Plantvakken, paden en bankje in Corten staal.

 • Tuin met vijver

  Flinke tuin met strakke vijver, randopsluiting met verzinkt staal, verharding Oud Hollands beton en gebakken klinkers. Grote potten met Buxus en Hosta.

 • Zitje in het groen

  In de tuin van Boerderij Onder de zeven Linden bevind zich dit zitje van oude gebakken klinkers tussen extensief te onderhouden groen.

 • Vaste planten / siergrassen / bollen

  Deze voortuin langs de Delftse Schie is gefotografeerd het tweede jaar na aanplant. Fraaie kleurcombinatie van vaste planten met bollen en siergrassen.

Tuin in Rietlanden

Tuin in Rietlanden
Tuin in Rietlanden
Tuin in Rietlanden
Tuin in Rietlanden
De tuin die hier aangelegd is volgens het plan van tuinarchitect Jos van de Lindeloof heeft een aantal opvallende details.

Rond het huis was bereikbaarheid zonder hoogteverschillen gewenst. Door middel van zware vlonders op enkele zware funderingspalen is dit vorm gegeven. De hoogteverschillen naar het water zijn vorm gegeven door natuurlijke oevers en kleine vlonders die rustige zitplaatsen aan het water tussen het riet bieden.

Mooie details in de tuin zijn de gebruikte duurzame materialen, tegels, stroken en treden in hardsteen en gebakken klinkers. Opvallend zijn de verplantte 50 jaar oude knotwilgen. Deze bomen zijn door hoveniersbedrijf Louis van der Meijden gered van de sloop en met een enorme kraan in de tuin geplaatst.

« Terug naar het projectenoverzicht
adres icon

adres

Hoveniersbedrijf Louis v.d. Meijden
Delftsestraatweg 280
2645 AE Delfgauw

T015 - 257 06 10
Einfo@louisvdmeijden.nl