• Tuin met vijver

  Flinke tuin met strakke vijver, randopsluiting met verzinkt staal, verharding Oud Hollands beton en gebakken klinkers. Grote potten met Buxus en Hosta.

 • Tuin van het jaar

  Tuin 40 m2 op dak parkeergarage. Terrassen en hoogteverschillen in hout, Bilinga. Plantvakken, paden en bankje in Corten staal.

 • Zitje in het groen

  In de tuin van Boerderij Onder de zeven Linden bevind zich dit zitje van oude gebakken klinkers tussen extensief te onderhouden groen.

 • Tuin aan Oude Delft

  In deze tuin zijn de paden van op maat gemaakte betonplaten antracietkleurig. In de bakken van Corten staal staan rode Esdoorns. Terrassen van gebakken klinkers en grint.

 • Vaste planten / siergrassen / bollen

  Deze voortuin langs de Delftse Schie is gefotografeerd het tweede jaar na aanplant. Fraaie kleurcombinatie van vaste planten met bollen en siergrassen.

Renovatie Klaeuwshofje

Renovatie Klaeuwshofje
Renovatie Klaeuwshofje
Renovatie Klaeuwshofje
Renovatie Klaeuwshofje
Oude situatie
Het hofje ongeveer 1500m2 groot bevatte een aantal mooie leilinden, enkele grote Taxus, Rhododendrons en uitgegroeide hagen van Buxus en en Liguster. De verharding bestond voornamelijk uit trottoirtegels.

Plan van aanpak
In samenwerking met tuin en landschapsarchitect Jos van de Lindeloof werd een plan opgesteld voor het hofje. De nieuwe tuin moest natuurlijk aansluiten bij de historische omgeving en tegemoetkomen aan de wensen van de bewoners. De leilinden zouden gehandhaafd blijven en voor een deel verplaatst worden. De betontegels zouden vervangen worden door natuursteen en oude gebakken klinkers. De Buxushagen vervangen door nieuwe en de Ligusterhagen afgezet. Oude elementen als waterpomp en banken kregen een mooie plek in het plan. Langs de gevel werden plantstroken bedacht zodat bezoekers niet te dicht langs de ramen kunnen lopen. Met het grondwerk werden meteen straatkolken geplaatst en rioolaansluitingen en drainage vernieuwd.

Resultaat
Op de foto’s kunt u zien dat een tuin is aangelegd die door plant en materiaal gebruik een eenheid vormt met de schitterend gerenoveerde woningen. De Linden hebben het verplanten goed doorstaan en vormen een mooie rij langs de gevels. Buxushagen omzomen de kruidentuinen, de Ligusterhagen zijn verjongd, het waterprobleem is opgelost en de bewoners hebben tegen hun gevel ruimte om te zitten en voor wat groen. Het onderhoud van hagen en bomen wordt uitgevoerd door hoveniersbedrijf Louis van der Meijden, de bewoners gaan de kruidenvakken zelf bijhouden. U vind het hofje aan de Oranje Plantage 58-77 te Delft.

« Terug naar het projectenoverzicht
adres icon

adres

Hoveniersbedrijf Louis v.d. Meijden
Delftsestraatweg 280
2645 AE Delfgauw

T015 - 257 06 10
Einfo@louisvdmeijden.nl